شومینه دیواری امروزه یکی از عوامل لوکس بودن منازل به شمار می رود. از شومینه در زمان گذشته بیشتر برای گرمایش محیط استفاده می شد. اما در حال حاضر بیشتر از گرمایش نوعی کالای مجلل محسوب می شود.
شومینه دیواری چیست؟
شومینه دیواری اندرون دیوار جایگیری میشود و با حفظ حرارت سبب گرمایش فضای محیط میگردد. بر اساس دکوراسیون خانه و چیدمان داخلی منزل, انتخاب نوع و ابعاد شومینه های قابل نصب در دیوار نیز متفاوت است.
شومینه دیواری با قابلیت نصب بر روی دیوار, جلوه و گرمابخشی خاصی را به منزل شما می دهد. شومینه دیواری چون فضای اندکی را اشغال می کند, انتخاب درستی برای خانه و آپارتمان هایی با متراژ کم می باشد. جنس شومینه های دیواری از چدن و فولاد است و می توان با توجه به نیاز از اتاقی به اتاق دیگر منتقل نمود.
قسمت های اساسی شومینه
سطح شومینه:
سطح شومینه بر اساس سلایق شخصی افراد, کوچک یا بزرگتر ساخته میشود. بعضی اوقات سطح شومینه را با توجه به چیدمان درون منزل شکل می دهند.برای نمونه برای بزرگتر نشان دادن محیط اطراف,بدنه شومینه را تا حدالامکان کوچک میسازند.
آتشدان:
بخشی که آتش در آن روشن می گردد, آتشدان نامیده میشود.
دودکش:
ابعاد دودکش بر طبق نوع شومینه و اندازه آن مشخص میشود. به عنوان مثال اگر در شومینه های چوبی, ابعاد دودکش صحیح نیاشد, دود به داخل محیط باز می گردد و تمام محیط را اشغال میکند, البته در حال حاضر شومینه های دیواری مدرن ژلاتینی به دودکش احتیاجی ندارند.
اقلام شومینه از لحاظ ظاهر و شیوه جایگذاری نمودن
شکل ظاهری شومینه در دکوراسیون داخلی منزل, یک عامل تاثیرگذار می باشد. طرح شومینه یکی از معیار های دسته بندی انواع مختلف شومینه است.
انواع شومینه از لحاظ شکل و فرم ظاهری و طریقه نصب و اجرا عبارتند از:
شومینه دیوار تلوزیون
شومینه سنتی
شومینه طاقچه دار
شومینه ایستاده
کوره چوب سوز
شومینه دیواری
شومینه محفظه شیشه ای
شومینه توکار
شومینه کنجی
شومینه رومیزی
شومینه دوطرفه
شومینه معلق
ما در این مقاله به بررسی انواع شومینه دیواری می پردازیم
اقسام شومینه دیواری از نوع انرژی مصرفی
شومینه دیواری هیزمی
در شومینه های دیواری هیزمی از چوب برای ایجاد حرارت استفاده می شود و نوعی شومینه قدیمی محسوب میشود اما هم اکنون نوع مدرن آن نیز در بازار پیدا میشود.
همچنین شومینه های هیزمی سبب تشکیل دوده در محیط میشوند و به تمیز کردن پیوسته فضای پیرامون خود نیاز دارند. اما به دلیل فضای دلپذیر و جلوه زیبای شومینه های هیزمی از پرطرفدارترین شومینه ها هستند.
شومینه دیواری گازی
از مزایای شومینه دیواری گازی این است که باعث ایجاد دوده نمیشود و گرمای بالاتری را تولید میکنند. گرمای تولید شده به وسیله شومینه گازی با کم و زیاد کردن میزان گاز قابل کنترل است. هزینه گاز مصرفی در شومینه گازی در مقایسه با بقیه انرژی های مصرفی در شومینه های دیواری, کمتر است و از لحاظ اقتصادی به صرفه تر می باشد.
همچنین ساخت و نصب آسان شومینه گازی مزیت دیگری است که شومینه سنتی چوب سوز از آن بی بهره است.
شومینه دیواری الکل سوز
سوخت مورد نیاز برای شومینه دیواری الکل سوز, اتانول است. به علت اینکه به هواکش نیازی ندارد, نصب آن آسان میباشد. شومینه الکل سوز دوده ای تولید نمیکند و بسیار تمیز و بدون بو هستند. اما باید به این نکته توجه کرد که گرمای تولید شده از شومینه الکل سوز, در مقایسه با دیگر شومینه ها , کمتر میباشند. اما تنوع بالایی در شومینه الکل سوز است که با توجه به هر سلیقه و هزینه ای یافت میشود.
شومینه دیواری برقی
شومینه برقی به صورت اورجینال از طریق مقائمت المنت داخل در برابر انرژی برق گرم میشود و گرما تولید میکند. همچنین شعله های آن توسط ال سی دی و یا ال ای دی تولید میشوند و واقعی نیستند
شومینه های برقی دارای قابلیت تنظیم گرما هستند و میتوان تعادل گرمایی در محیط به وجود آورد. اکثر شومینه های برقی دارای یک کنترل از راه دور هستند که برای روشن و خاموش کردن شومینه و کنترل گرما به کار برده میشود.
شومینه های دیواری برقی از لحاظ قیمت در مقایسه با بقیه شومینه ها ارزان هستند و نصب آن ها نیز راحت است و برخلاف شومینه های گازی و چوبی به تعمیر و نگهداری احتیاج ندارند.