شومینه

راه اندازی شومینه گازی چگونه است؟

امروزه در فرهنگ جدید خانواده ها کمتر از شومینه های چوبی استفاده می شود، زیرا داشتن آنها چیزی جز دردسر برای صاحب آن نبوده، از مراحل تهیه چوب آنها گرفته تا تمیز کاری دوده ناشی از سوختن چوب ها با انواع مواد شوینده، فرآیند سخت داشتن یک شومینه هیزم سوز بوده است.

با رونمایی از شومینه گازی، استقبال زیادی از این اجاق های آتش صورت گرفت. با استفاده از این متد جدید، شما برای راه اندازی شومینه گازی در اتاق نشیمن خود دردسر چندانی نخواهید داشت. فقط نیاز است چند مرحله ساده از جمله: تعیین محل قرارگیری شومینه گازی، نصب منقل یا آتشدان، ابعاد وسیله گرمایشی، تنظیمات شعله و تعبیه دودکش و … را انجام دهید. این دست از شومینه های گازسوز براساس ظاهر به دو دسته مدرن و کلاسیک تقسیم می شوند.

برای راه اندازی و روشن کردن شومینه گازی، قبل از هرکاری دودکش و درچه دمپر شومینه را چک و بررسی کنید. در قدم بعدی اطراف آن را تمیز کرده و سپس درزبندی ها و اتصالات را بررسی کنید که نشتی نداشته باشد. بعد از بررسی های انجام شده، شیر گاز شومینه را پیدا کرده و بچرخانید و سپس با آتش (فندک یا کبریت) آن را روشن کنید.

مراحل آماده سازی محیط پیش از نصب شومینه گازی

مراحل راه اندازی شومینه گازی

مشخص کردن ابعاد و محل هیزم سوز

شما باید ابتدا مشخص کنید در چه اتاقی می خواهید از هیزم سوز استفاده کنید و در کدام بخش اتاق استفاده خواهد شد. (کنار دیوار، سه گوشه، وسط پذیرایی)

ساخت شومینه گازی یا استفاده از طرح های پیش ساخته

مشخص کنید قصد ساخت هیمه سوز را در منزل خود دارید یا مایلید از طرح های آماده و پیش ساخت استفاده کنید.

تعیین نوع دودکش

بسته به نوع هیزم سوز، تعیین کنید از چه دودکشی استفاده خواهید کرد.

دودکش دارای دریچه

این مدل از تهویه، دارای یک سیستم دو لوله ای بوده، که یک لوله هوای تازه را به داخل هیزم سوز می کشد تا فرآیند احتراق بهتر صورت گیرد و لوله دوم گازهای سمی مثل مونوکسید کربن را از فضای شومینه خارج می کند.

دودکش بدون دریچه

این طرح از شومینه، فاقد دریچه بوده و برای منازل و محیط های بسته چندان توصیه نمی شود. چون گرما و گازهای سمی در این مدل به طور کامل وارد فضای اتاق هیزم سوز خواهد شد.

برای ایجاد یک شومینه به صورت پیش ساخت، نیاز هست یکسری اقدامات اولیه انجام دهید، از جمله تعریف دیواره کاذب برای نگه داشتن هیزم سوز و ایمن کردن فضای اطراف آن است. ایجاد دیواره و فضای کاذب (برای اطراف و عمق شومینه (ضمنا حداقل عمق 25 باشد)).

گام های راه اندازی شومینه گازی

آماده سازی اجزای شومینه

ساختن چهارچوب ها

چهارچوب هیزم سوز پیش ساخته خود را ساخته سپس شومینه آماده خریداری شده را روی چهارچوب تراز می کنید. دقت کنید که بدنه شومینه بدون عیب باشد.

تنظیم هواکش

بعد از پایان مراحل نصب چهارچوب، مهم ترین مرحله نصب، تنظیم دودکش است. باید لوله خارجی دودکش را به داخل هدایت و در محل تعیین شده تنظیم کنید.

انجام تنظیمات برقی

سیم کشی برق مرتبط با ترموکوپل و دمنده گازی شومینه، این بخش جرقه اولیه برای روشن شدن هیزم سوز را فراهم می کند.

نصب دمنده گازی

دمنده گازی، وسیله ای است که میزان کمی باد در شومینه ایجاد می کند تا این هوا باعث شود، شعله داخل این وسیله با دوام تر باشد.

اتصال شلنگ های گاز

انشعبات گازی که برای تامین گاز شومینه خود در نظر گرفته اید. به ان وصل کنید. دقت کنید که حتما یک شیر کنترلی به لوله متصل به شومینه تعریف کنید تا در صورت بروز مشکل، بتوانید سریع شیر گاز مرتبط با شومینه را ببندید.

ساخت دیواره های بیرونی

در نهایت دیواره های اطراف شومینه خود را بالا برده و سعی کنید کلیه فضاهای خالی اطراف آن را با مواد پیش ساخت مناسب بپوشانید.

اگر شما یک شومینه مدرن انتخاب کرده باشید، مراحل نصب آن به پایان رسیده است. اما اگر هیزم سوز کلاسیک را انتخاب کرده اید، نیاز است قاب کلاسیک آن را تنظیم کرده باشید.

آیا امکان نصب شومینه گازی بدون تخصص وجود دارد؟

نصب شومینه های مدرن بسیار ساده تر از نصب اجاق های آتش سنتی است؛ اما این دلیل مناسبی نخواهد بود، که شما بدون داشتن تخصص کافی اقدام به ساخت یا نصب آن نمایید. دقت داشته باشید که این وسیله گرمایشی درست مانند یک بخاری بوده و به همان اندازه کار با آن حساس است. به طور مثال اگر اشکالی در نصب دودکش هیزم سوز وجود داشته باشد، ممکن است دچار مسمومیت با گاز دی اکسید کربن شوید.

راه اندازی اجزای شومینه گازی

 

هیزم سوز شما دارای بخش های مختلفی است. و نیاز هست هر بخش را به طور دقیق نصب کنید تا شومینه تان به درستی کار کند.

لوله شومینه گازی

این لوله گاز را از انشعابات منزل شما، به مشعل شومینه گازی می رساند. در نصب این قسمت باید نهایت دقت صورت بگیرد ، چون ممکن است نشت گاز باعث بروز انفجار یا حوادث ناگوار شود.

آموزش نصب مشعل شومینه

انتخاب مشعل مناسب

مشعل ها نوع آتش درون هیزم سوز را به نمایش می گذارند. در شومینه های گازسوز بنا به به نظر کارشناس مدل مشعل انتخاب و نصب صورت می گیرد، این وسیله تنوع زیادی داشته و برخی از مدل های آن عبارتند از:

  • مشعل 9 سوراخ چدنی
  • مشعل های استیل
  • مشعل های استیل دوبل
  • مشعل های کوره ای
  • مشعل های خطی

مشعل روی موادی قرار می گیرد که خاصیت اشتعالی داشته اما نسوز هستند. به این ترتیب با ورود گاز به درون فضای شومینه و روشن شدن شمعک، می توانید با کمک مشعل حجم آتش درون هیزم سوز را تنظیم کنید.

لوله مشعل شمعک هیزم سوز

وظیفه رساندن گاز به پایه پیلوت هیزم سوز، به عهده این لوله می باشد.

گروه فندک هیمه سوز

این مجموعه شامل شمعک، چینی جرقه زن و ترموکوپل استف که محل قرارگیری آن با نظر کارشناس شومینه است.

نحوه چیدمان هیزم شومینه گازی

استفاده از هیزم شومینه مرغوب

این مدل هیزم فقط جنبه زیبایی نداشته و وقتی داغ می شود، از حرارت خود به محیط داده و اطراف خود را نیز گرم می کند. به نوعی در گرمایش شومینه شما تاثیر جدی دارد، پس طریقه چیدن شومینه گازی بسیار مهم بوده و آن را کاری بیهوده تصور نکنید.

توجه به جنس هیزم

  • در انتخاب جنس این هیزم باید نهایت دقت را بکار ببرید. در صورت نامرغوب بودن این هیزم ها، در بلند مدت آنها شکسته و علاوه بر هدر رفت انرژی، احتمال دارد باعث بستن شدن مسیر مشعل شده و در ادامه به دلیل بد سوختن گاز در شومینه؛ شما شاهد تولید گاز مونوکسید کربن در فضای هیزم سوز و اتاق تان خواهید بود، که بسیار خطرناک است.
  • طرز چیدن هیزم شومینه گازی نیز اهمیت دارد، در صورتی که هیزم ها را به گونه ای بچینید که مسیر سوراخ های مشعل را ببندد این موضوع می تواند سبب تولید گاز دی اکسید کربن در محل قرارگیری هیزم سوز شما شود.

ترموکوپل هیزم سوز گازی

این وسیله کوچک به نوعی حکم محافظ قطع گاز را در شومینه به عهده دارد. این وسیله از یک سر به بوبین متصل و از سر دیگر به بخش مجموعه فندک به پایه مشعل(پیلوت) متصل است. ترموکوپل به قسمت بوبین شومینه متصل می شود، جریان تولید شده از اتصال این دو، باعث به وجود آمدن یک میدان مغناطیسی در بوبین شده و مرکز بوبین را نگه میدارد. در صورتی که به هر دلیل شمعک خاموش شود، سر ترموکوپل سرد شده و با فرمان به بوبین هیزم سوز باعث قطع گاز می شود.

در این قسمت مراحل نصب شومینه گازی شما به پایان رسیده است، طریقه روشن کردن اولیه هیزم سوز گازی نیز دست مثل یک بخاری گازسوز است.

هزینه های نصب و راه اندازی شومینه گازی

عوامل متعددی بر روی قیمت نصب و راه اندازی شومینه گازی تاثیر دارند، به طور مثال: اگر قصد دارید از هیزم سوزهای پیش ساخته استفاده کنید، هزینه تان با زمانی که قصد ساخت یک هیزم سوز برای فضای نشیمن خود را دارید، متفاوت خواهد بود. حجم کار، متریال مورد استفاده (سنگ، چوب، فلز)، هزینه های تکنسین و … این موارد همه در هزینه های شما اثر گذار است.

وسایل مورد نیاز برای ساخت شومینه گازی

برای ساخت شومینه گازی نیاز به یکسری وسایل است که در زیر ما برای شما توضیح خواهیم داد:

  1. آجر نسوز
  2. آجر معمولی
  3. گچ
  4. سنگ

یکی از مهم ترین وسایل در ساخت شومینه گازی آجر نسوز است. شما می توانید با دیدن آموزش ساخت شومینه با آجر نسوز به راحتی در 3 مرحله کوتاه شومینه شیک و جذاب خود را بسازید.

نکته مهم

  • در این مدل شومینه، استفاده از یک پریز برق مجزا برای روشن کردن آن است. از ااتصال این طرح به سایر وسایل برقی منزل تان با کمک یک سه راهی مشترک به شدت پرهیز کنید.
  • برای جلوگیری از نوسانات برق و آسیب دیدن شومینه، یک محافظ برق برای آن تهیه کنید.

راهنمای نصب شومینه الکلی

نصب شومینه الکلی

در شومینه های الکلی برای ایجاد شعله از الکل استفاده می شود. از این مدل هیمه سوز بیشتر به عنوان دکوری در روی میزهای پذیرایی یا عصرانه استفاده می شود. این شومینه ها بیشتر جنبه تزیینی داشته و مناسب گرم کردن فضای بزرگ نیستند.

بهترین نوع شومینه برای سالن نشیمن کدام است؟

هیزم سوزها انواع مختلفی دارند، اما بهترین نوع آن برای سالن پذیرایی شما، می تواند شومینه گازی باشد. نصب این مدل شومینه بسیار ساده تر از طرح هیزم سوز آن است. در این نوع از وسایل گرمایشی، برخلاف هم خانواده شان شومینه های هیزم سوز، دیگر مجبور نیستید در هوای سرد زمستان به دنبال چوب های خشک گشته و سپس آنها را با تبر یا اره به قطعات کوچکتر تبدیل کرده تا درون هیزم دان خود قرار دهید. علاوه بر این مجبور نیستید دود ناشی از سوختن چوب را تحمل کنید. با داشتن یک هیزم سوز گازی، در واقع به نوعی مانع تخریب طبیعت شده اید. این هیزم سوزها برخلاف مدل برقی خود دارای گرمای مطبوعی نیز هستند.

انواع هیزم سوز براساس سوخت

  • شومینه های برقی با پایه مصرفی برق
  • شومینه های گازی با پایه مصرفی گاز
  • شومینه های هیزمی با پایه مصرفی چوب

نتیجه گیری

شومینه ها، وسایل گرمایشی هستند؛ که علاوه بر گرمایش خانه، زیبایی خاصی به فضایی که در آن قرار دارند، می بخشند. اگر تصمیم دارید یک شومینه به فضای خانه خود اضافه کنید. باید با مراحل نصب آن به طور کامل آشنا باشید، پیشنهاد می شود برای ساخت هیزم سوز از یک کارشناس کمک بگیرید.

برای راه اندازی شومینه گازی، نیاز است ابتدا باید اتاق و محل قرارگرفتن آن را تعیین کرده، در ادامه با مصالح مناسب مثل چوب و گچ و … اقدام به ساخت چارچوب و اجاق شومینه خود کنید.

شما می توانید از شومینه های پیش ساخته استفاده نمایید، که برای نصب آن با چالش جدی روبرو نشوید. مجموعه شومینه هنر، یکی از بزرگترین ارائه کنندگان انواع شومینه گازی و برقی کلاسیک و مدرن است.

در ادامه بعد از ساخت فضای هیمه سوز، اقدام به تنظیم اجزای شومینه کنید و در نهایت باید گفت اموزش روشن كردن شومينه گازی درست مثل یک بخاری گازسوز معمولی می باشد.

سوالات متداول

هزینه های نصب شومینه گازی چقدر است؟

هزینه های نصب هیزم سوز بسته به نوع شومینه، محل قرارگیری آن، حجم کار، پیش ساخته بودن یا ساخت هیمه سوز، هزینه های تکنسین متفاوت خواهد بود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *