شومینه

مناسب ترین فاصله تلویزیون تا رادیاتور + میزان استاندارد

فاصله تلویزیون تا رادیاتور

در طراحی دکوراسیون داخلی منازل به ویژه دیوار پشت تلویزیون اقدامات مختلفی برای ایجاد فضایی دلنشین و جذاب انجام می شود مانند آینه کاری مدرن روی دیوار، استفاده از شومینه، ایجاد دکور با چوب و… که هر یک مزیت های خاص خود را دارند. یکی از چالش هایی که هنگام همراهی تلویزیون و سیستم گرمایشی در دکوراسیون به وجود می آید، وجود گرمای زیاد و احتمال آسیب دیدن دستگاه است؛ از این رو باید فاصله تلویزیون تا رادیاتور یا وسیله گرمایشی شما مطابق با استاندارد دستگاه، دمای محیط، عایق دیوار و… تعیین شود.

میزان استاندارد فاصله تلویزیون تا رادیاتور

علاوه بر گرمایی که از رادیاتور، شومینه و… تولید می شود، خود تلویزیون نیز تولید گرما دارد؛ در نتیجه باید فاصله تلویزیون تا رادیاتور را به گونه ای در نظر بگیرید که مجموع این گرما نتواند آسیبی به دستگاه شما بزند. به طور کلی میزان استاندارد فاصله رادیاتور و تلویزیون به شرح زیر است:

«چنانچه دستگاه شما گرمای زیادی تولید نمی کند، حداقل فاصله ای که باید رعایت کنید تقریبا ۱۵ سانتی متر خواهد بود. در صورتی که تولید گرمای دستگاهتان زیاد است، این فاصله را باید حداقل به ۲۰ سانتی متر برسانید. مواردی همچون نوع تکنولوژی دستگاه، سیستم عامل، پردازنده، نوع استفاده شما و… روی میزان تولید گرمای دستگاه تاثیرگذار هستند.»

اهمیت تعیین درست فاصله رادیاتور و تلویزیون

مدارهای داخل تلویزیون در اثر عبور جریان برق گرم می شوند. چنانچه یک عامل خارجی نیز به این مدارها گرما وارد کند، روند عادی کار کردن تلویزیون مختل شده و حتی احتمال دارد که مدار بسوزد. از طرف دیگر گرمای بیش از اندازه روی پیکسل ها و نوری که تولید می کنند نیز موثر است. چنانچه گرما زیاد شود، پیکسل ها نیز به درستی کارشان را انجام نداده و کیفیت تصویر شما نیز کاهش پیدا می کند. با این توضیحات رعایت فاصله استاندارد تلویزیون تا رادیاتور امری ضروری خواهد بود.

محاسبه فاصله مناسب بین تلویزیون شما و رادیاتور

همانطور که در ابتدا نیز مطرح کردیم، برای تعیین فاصله تلویزیون تا رادیاتور باید عوامل مختلفی را در نظر بگیرید که عبارتند از:

  • استاندارد دستگاه: ابتدا دفترچه راهنمای تلویزیون خود را مطالعه نمایید تا بازه دمایی مناسب برای فعالیت آن مشخص شود. معمولا این دستگاه ها در محدوده ۱۰ تا ۴۰ درجه سانتی گراد به خوبی کار می کنند.
  • نوع سیستم گرمایشی: اگر از بخاری یا شومینه گازی استفاده می کنید، باید فاصله بیشتری در نظر بگیرید؛ اما برای شومینه های برقی، خطی و یا رادیاتورها، فاصله کمتری ضروری خواهد بود.
  • جهت تابش و حرکت گرما: اگر گرما مستقیما به تلویزیون می رسد باید حتما این فاصله را بیشتر کند؛ در غیر این صورت لازم است به کمک شلف، دکور چوبی، عایق رادیاتور و… از رسیدن مستقیم گرما به تلویزیون جلوگیری نمایید.
  • محل قرارگیری تلویزیون: اگر تلویزیون در طرفین رادیاتور قرار بگیرد، فاصله کمتری نیاز خواهد داشت. چنانچه تلویزیون را بالای رادیاتور یا شومینه نصب می کنید، میزان فاصله باید بیشتر شود.
  • میزان استفاده از سیستم گرمایشی: بستگی به منطقه ای که در آن زندگی می کنید، ممکن است از شومینه خود در بالاترین قدرت گرمایشی استفاده نمایید یا اینکه در حد گرمای معمولی آن را روشن کنید. حتی ممکن است که بیشتر جنبه نمایشی داشته باشد. هر یک از این موارد روی تعیین فاصله تلویزیون تا رادیاتور تاثیر می گذارند.

محافظت از تلویزیون در برابر گرما

اگر به هر دلیل ناچار شدید که فاصله تلویزیون تا رادیاتور را کم کنید و در کنار یکدیگر استفاده کنید، لازم است اقداماتی را به جهت محافظت از دستگاهتان انجام دهید. به عبارتی شما می توانید با انجام این اقدامات از اثر منفی نزدیکی تلویزیون و رادیاتور کاسته و سلامت دستگاهتان را در کنار زیبایی منزلتان حفظ کنید. بهترین این اقدامات به شرح زیر هستند:

  • استفاده از براکت دیواری متحرک
  • استفاده از شومینه برقی توکار یا شومینه خطی
  • به کارگیری شیر ترموستاتیک
  • نصب و استفاده از مانتل
  • استفاده از کاور برای رادیاتور
  • بهره گیری از یک فن یا پنکه برای خنک کردن هوا

استفاده از براکت دیواری متحرک

اگر تلویزیون خود را روی دیوار و بالای رادیاتور یا شومینه نصب می کنید، بهتر است از یک براکت دیواری متحرک استفاده نمایید. اینکار به شما کمک می کند در صورت نیز تلویزیون را به راحتی جابه جا کرده و فاصله آن تا رادیاتور یا دیوار را تغییر دهید.

استفاده از شومینه برقی توکار یا شومینه خطی

استفاده از شومینه برقی توکار یا شومینه خطی

چنانچه فضای شما محدود است یا به دلایلی مختلفی می خواهید فاصله تلویزیون تا رادیاتور را کمتر در نظر بگیرید، توصیه می کنیم از شومینه های برقی توکار یا شومینه های خطی استفاده نمایید؛ زیرا حرارت مستقیم کمتری دارند.

به کارگیری شیر ترموستاتیک

شما به کمک یک شیر ترموستاتیک می توانید دمای رادیاتور خود را کنترل کنید تا از محدوده مشخصی بالاتر نرود. با استفاده از این نوع شیرها می توانید فاصله کمتری برای تلویزیون و رادیاتور خود در نظر بگیرید.

نصب و استفاده از مانتل

نصب و استفاده از مانتل

مانتل ها به عنوان یک جداکننده کاربرد دارند و می توانید شبیه یک طاقچه نیز از آن ها استفاده نمود. شما می توانید در میان تلویزیون و رادیاتور از مانتل استفاده کرده تا حرارت مستقیما به تلویزیون نرسد. این کار برای حفظ سلامت تلویزیون بسیار مناسب خواهد بود.

استفاده از کاور برای رادیاتور

استفاده از کاور برای رادیاتور

برای محافظت از تلویزیون در برابر گرما می توانید کاورهای مناسب رادیاتور را خریداری کرده و استفاده نمایید. علی رغم اینکه کاور رادیاتور کمی از گرمای آن را کم می کند؛ اما در مقابل، گرما را به اطراف پخش کرده و از رسیدن مستقیم به تلویزیون نیز جلوگیری می نماید.

بهره گیری از یک فن یا پنکه برای خنک کردن هوا

به عنوان آخرین پیشنهاد می توانید از یک فن یا پنکه کوچک برای ناحیه پشت تلویزیون استفاده کرده تا هوا را جا به جا کند. البته این پنکه روی دمای کلی محیط تاثیری ندارد و صرفا دمای پشت تلویزیون را کم خواهد کرد.

فراموش نکردن سلامتی خود!

برای نصب تلویزیون روی دیوار نباید از حفظ سلامت خودتان غافل شوید. در واقع جهت محافظت از تلویزیون آن را به گونه ای نصب نکنید که خودتان برای مشاهده کردن تصویر به زحمت بیفتید. به طور کلی تلویزیون روی دیوار باید از سطح زمین ۱.۲ تا ۱.۵ متر فاصله داشته باشد. فاصله بیشتر باعث می شود شما برای دیدن تصویر به سمت بالا نگاه کنید که به مرور روی مهره های گردن شما تاثیر منفی می گذارد. ضمنا جهت چیدمان و تعیین دکوارسیون داخلی نیز مراقب زاویه دید خود هنگام مشاهده کردن باشید.

اگر به دنبال ایجاد دکوراسیونی جذاب و مدرن برای منزل خود هستید، استفاده از انواع شومینه ها می تواند به شما در این مسیر کمک کند. شومینه هنر به عنوان ارائه دهنده بهترین شومینه ها در ایران، مدل های متنوعی از شومینه برقی، گازی، اتانولی، تبخیری و… را به بازار عرضه کرده است. هم اکنون می توانید شومینه مورد نظر خود را خریداری نمایید.

جمع بندی

تلویزیون یکی از عناصر اصلی در دکوراسیون داخلی منازل محسوب می شود. از جمله چالش هایی که برای قرار دادن این دستگاه وجود دارد، نزدیکی آن به رادیاتور و یا شومینه است. از آنجایی که این مسئله و گرم شدن بیش از اندازه تلویزیون منجر به خرابی آن خواهد شد، لازم است تا فاصله مناسبی را بین این دو در نظر بگیرید. به طور کلی فاصله تلویزیون تا رادیاتور را بازه ۱۵ تا ۲۰ سانتی متر باید قرار دهید؛ اما با توجه به عواملی همچون نوع شومینه، ابعاد دستگاه، محل قرار گیری تلویزیون که بالا باشد یا کنار و… این فاصله متغیر خواهد بود. اگر تجربه مشابهی دارید، در بخش نظرات با ما به اشتراک بگذارید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *