شومینه

آشنایی کامل با نصب شومینه برقی + ابزارهای مورد نیاز

شومینه برقی

نصب شومینه برقی فرایند خیلی پیچیده‌ای ندارد اما نیازمند توجه و دقت زیادی است. به عبارتی اگر قصد دارید تا خودتان این کار را انجام دهید، باید طبق دستورات و توضیحاتی که برای دستگاه شما ذکر شده اقدام به این کار نمایید. در ادامه آموزش کامل نصب شومینه برقی را به صورت مرحله به مرحله ارائه کرده‌ایم. برای نصب مطمئن و بی‌دردسر این سیستم گرمایشی مطالعه این مطلب را از دست ندهید.

تعیین محل نصب شومینه برقی

اولین گام برای نصب تعیین محل نصب است. این مسئله با توجه به اینکه شومینه‌های برقی در دو نوع توکار و روکار وجود دارند، اهمیت زیادی دارد. به طور کلی شما برای نصب شومینه برقی توکار باید محل مناسبی را در دیوار انتخاب کنید در حالی که شومینه‌های روکار صرفا به فضایی در محیط نیاز خواهند داشت. ضمن در نظر گرفتن دکوراسیون محیط به موارد زیر نیز برای تعیین محل نصب دقت نمایید:

  • عدم نزدیکی به محلی که دارای نم و رطوبت است
  •  وجود سیم‌کشی مطمئن و نزدیک برای شومینه برقی
  • امکان قرار گرفتن در دیوار برای شومینه های توکار یا اضافه کردن دیوارهای کاذب برای نصب شومینه
  • وجود فاصله با دیگر وسایل به خصوص آنهایی که احتمال آتش گرفتنشان بیشتر است
  • قرارگیری در محلی که امکان تهویه هوا داشته باش

لازم به ذکر است که شومینه های برقی به هیچ عنوان مناسب استفاده در محیط های باز نیستند. استفاده از آنها در این نوع محیط ها بازدهی لازم را نخواهد داشت. همچنین اگر نیاز به استفاده از دیوارهای کاذب داشتید، باید با متخصص این کار برای نصب و اجرای دیوار هماهنگ کنید.

ابزارهای مورد نیاز برای نصب شومینه برقی

پس از اینکه محل نصب را تعیین نمودید، باید ابزارهای لازم را نیز تهیه کنید تا کارتان بدون چالش انجام شود. در واقع هر کاری ابزاری دارد و انجام آن با وسایل مورد نیاز خودش بسیار می‌تواند کار را ساده نماید. ابزارهایی که شما باید برای این کار در اختیار داشته باشید عبارتند از:

  • دریل به همراه مته (معمولا شماره 7)
  • تراز
  • متر
  • پیچ گوشتی
  • سیم چین
  • مداد برای علامت زدن

در صورتی که قصد نصب شومینه برقی روکار به دیوار را دارید، به براکت یا پایه دیواری نیز احتیاج خواهید داشت. البته این قطعات معمولا به همراه پیچ و رول‌پلاک داخل کارتن شومینه شما خواهد بود. حتما قبل از اقدام به نصب از وجود آنها مطمئن شوید. لازم به ذکر است که چنانچه دستگاهتان از اتصال برق فاصله دارد، نیازمند کابل برای سیم‌کشی نیز خواهید بود.

مراحل نصب شومینه برقی

نصب شومینه

پس از اینکه ابزارهای لازم برای نصب را فراهم نمودید، طبق مراحل زیر می توانید کار نصب را انجام دهید. در تمام این مراحل حتما نکات ایمنی را مدنظر قرار دهید تا خود یا دستگاهتان آسیب نبینید. ضمنا پیشنهاد می شود قبل از شروع فرایند نصب، از سلامت شومینه خود مطمئن شوید. در واقع بهتر است ابتدا قبل از نصب آن را به برق متصل نموده و به خوبی از سلامت آن و قابلیت‌هایش مطلع شوید. پس از کسب اطمینان طبق مراحل زیر کارتان را پیش ببرید:

آماده کردن محل نصب

اولین مرحله برای نصب این سیستم گرمایشی مهیا نمودن محلی است که می خواهید آن را نصب نمایید. اگر قصد نصب شومینه برقی روکار را دارید، ابتدا باید براکت ها و پایه های دیواری را به دیوار متصل کنید. برای انجام این کار حتما از متر، تراز و مداد کمک بگیرید تا بتوانید براکت ها را در یک راستا روی دیوار نصب نمایید. چنانچه شومینه شما از نوع توکار است نیز محل نصب را آماده و با دریل سوراخ های لازم را در سطح ایجاد کنید.

اتصال برق

مرحله دوم نصب، اتصال برق به دستگاه است. ضمن در نظر گرفتن سیمی جداگانه برای این دستگاه، پیشنهاد می شود که دستگاه را مستقیما به جریان برق متصل نموده و تا حد امکان از سه راهی و دوشاخ استفاده نکنید. با توجه به اینکه جریان عبوری برق در سیم ها برای این دستگاه زیاد است و مصرف برق شومینه برقی بالا است، وجود دوشاخ یا حتی سیم های ضعیف می تواند خطر آفرین باشد. برای اینکه جریان برق به دستگاه متصل شود، مراحل زیر را انجام دهید:

  • قطع جریان برق منزل یا صرفا محلی که قصد نصب دارید
  • باز کردن کاور روی جعبه برق دستگاه
  • اتصال سیم ها طبق راهنمای دستگاه به سیم برق
  • بستن کاور جعبه برق دستگاه
  •  وصل جریان برق

حتما از اتصال درست سیم ها و عایق‌بندی نقطه اتصال مطمئن شوید. در صورتی که هیچ تخصصی در این زمینه ندارید، حتما از برق کار ماهری برای وصل این جریان کمک بگیرید. چنانچه می خواهید از دوشاخ و سه راهی هم استفاده کنید، حتما قطعات مناسب و البته پریزی جداگانه را به کار بگیرید.

قراردادن شومینه برقی در محل

اکنون که از سلامت دستگاه اطمینان دارید، محل نصب آماده است و البته برق را نیز متصل کرده‌اید، نوبت به قرار دادن شومینه در جای خود می رسد. پیشنهاد می کنیم با احتیاط کامل و حتی‌ الامکان به کمک شخص دیگری شومینه برقی را در جای خود قرار دهید. ضمنا از استحکام براکت هایی که در ابتدا به دیوار نصب کردید نیز مطمئن شوید. پس از قرار دادن دستگاه در محل خود نیز به آرامی آن را رها کنید تا اگر به خوبی نصب نشده است، آسیبی نبیند.

ایمن‌سازی دستگاه

برخی از شومینه های برقی دارای تجهیزات اضافه تری نیز هستند که به ایمن سازی بیشتر آنها کمک می کند. اگر دستگاه شما نیز این نوع تجهیزات را دارد، پس از قرار دادن در محل خود از آنها طبق راهنمای ارائه شده استفاده نمایید. برای مثال ممکن است قلاب هایی تعبیه شده باشد تا به خوبی در براکت ها محکم شوند.

نصب شیشه شومینه برقی

آخرین مرحله نصب شومینه برقی قرار دادن شیشه روی دستگاه است. در بعضی مدل های شومینه برقی شیشه از خود دستگاه جدا است. چنانچه دستگاه شما نیز شیشه‌ ی جداگانه ای داشت، باید در آخرین مرحله آن را نصب کنید. در این مرحله نیز با احتیاط کامل این کار را انجام دهید تا شیشه دچار آسیب نشود.

شومینه هنر، برند معتبر و باسابقه ایران

مجموعه شومینه هنر با سابقه ی فعالیت درخشان حدودا 30 ساله در بازار ایران، به خوبی توانسته است نظر مخاطبان را به خود جلب نماید. این مجموعه ارائه دهنده بهترین شومینه ها، آتشدان ها، باربیکیو و… در ایران است و همواره با نوآوری های خود، بازار را به وجد می آورد. اگر قصد خرید شومینه برقی در جدیدترین طرح های روز دنیا و باکیفیت ترین حالت ممکن را دارید، همین حالا می توانید سفارش خود را در فروشگاه اینترنتی شومینه هنر ثبت کنید.

در صورت علاقه مندی به آشنایی با بهترین مارک شومینه برقی کلیک کنید.

در پایان؛ آموزش نصب شومینه برقی

نصب شومینه برقی کاری ساده است اما باید با رعایت نکات ایمنی و دقت زیاد انجام شود. مراحل نصب را در این مقاله به صورت مرحله به مرحله توضیح دادیم. شما می‌توانید طبق همین مراحل نسبت به نصب دستگاه خود اقدام کنید. 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *