شومینه

انواع شومینه

با انواع شومینه آشنا شوید

شومینه ها انواع مختلفی دارند و بر اساس نوع سوخت و کاربرد شان می توان ان ها را دسته بندی کرد.بعد از توضیح مقدماتی برای آشنایی با انواع شومینه، مزیت ها و معایب هر مدل را بررسی کرده ایم.

 

شومینه گازی

ظاهرش بسیار شبیه شومینه هیزمی‌ است اما سوخت آن به جای چوب از طریق گاز شهری تامین می‌ شود.این مدل از لحاظ اقتصادی بسیار به صرفه‌ تر از مدل‌ های چوبی است زیرا شعله آن قابلیت تنظیم و کنترل دارد. از طرفی استفاده از گاز مانع قطع درختان می شود و برای محیط زیست منفعت بیشتری دارد.

برای خروج گاز سمی مونوکسید کربن به خارج از خانه، باید سیستم گرمایشی خود را به دودکش مجهز کنید. محل نصب شومینه‌ گازی باید نزدیک به لوله گاز باشد. همچنین بهتر است نصب در مرحله سفت کاری ساختمان صورت بگیرد. این نوع شومینه در دو مدل تولید می‌شود.

شومینه گازی

شومینه گازی ال سی دی

به دلیل کوچک شدن خانه ها و گسترش آپارتمان نشینی، شومینه‌ های ال سی دی در طرح های متنوع و زیبا ساخته شده تا  فضای کمی را در خانه اشغال کنند. این شومینه ها را در هر خانه با هر متراژی می‌توان حتی روی دیوار نیز نصب کرد زیرا مهم ترین ویژگی آنها تخت و کم عمق بودن آن است.

 

شومینه گازی مدرن

شومینه سنگی

یکی از عوامل زیباسازی دکوراسیون داخلی منازل، شومینه سنگی است. این نوع شومینه علاوه بر تاثیر روی چیدمان منزل، کارایی بسیار زیادی در گرمایش خانه در فصول سرد سال دارد. شومینه سنگی به دلیل طرفداران زیادی که دارد، هم در دکوراسیون خانه‌های قدیمی و هم در خانه های مدرن کاربرد دارد.

از زغال و چوب به عنوان سوخت در شومینه سنگی استفاده می‌شود و شعله آن را می‌توان با کم و زیاد کردن چوب و زغال تنظیم کرد. در اکثر مواقع هدف از کار گذاشتن  شومینه سنگی در منازل، استفاده از جنبه تزئینی آن است. در ساخت این نوع شومینه معمولا از سنگ‌ های آنتیک، مرمر، مرمریت، گرانیت و تراورتن استفاده می‌ کنند.

 

شومینه سنگی

شومینه الکلی

شومینه الکلی یکی از پرطرفدارترین و مدرن‌ترین انواع شومینه است. دلیل اصلی محبوبیت شومینه الکی، بی نیاز بودن آن به دودکش است و تقریبا در هر جایی از خانه با توجه به مدلش می‌توان آن را نصب کرد. مانند شومینه‌های دیگر به سوخت‌ فسیلی و چوب نیاز ندارد و دود و دی اکسید کربن تولید نمی کند.

سوخت این نوع شومینه الکل ژلی (ایزوپروپیل ) یا بیواتانول مایع است. الکل ژلی شبیه مایع ضد غفونی کننده دست است. بیواتانول را از گیاهانی مثل غلات و نیشکر با استفاده از مخمر تهیه می‌کنند. میزان گرمای شومینه الکلی به اندازه سایر شومینه‌ ها زیاد نیست اما سازگاری بیشتری با محیط زیست دارد و به دلیل تولید نکردن دود و خاکستر به عنوان سوخت پاک معروف شده است.

 

شومینه الکلی

مزایای شومینه الکلی

مهم‌ترین مزیت شومینه الکلی امکان جا به جا کردن و پرتابل بودن آن است. این شومینه نیازی به دودکش ندارد. تمیز می‌ سوزد و را‌ه اندازی آسانی دارد. در هنگام راه‌ اندازی و روشن کردن هیچ نیازی به برق ندارد و دود، خاکستر و گاز سمی زیادی تولید نمی کند و مشعل الکی آن را می‌توان تنظیم کرد.

 

معایب شومینه الکلی

معایب شومینه الکلی

سوخت شومینه‌های الکلی زود به زود تمام می‌ شود و هزینه تامین سوخت آن‌ها گران است. با وجود اینکه تمیز می‌سوزد اما مقدار کمی گاز مونوکسید کربن و دی اکسید کربن تولید می‌ کند. رنگ شعله‌ درخشش و جرقه شعله‌ های حاصل از سوختن چوب  را ندارد. از گرمای شومینه الکلی نمی تواند به عنوان منبع اصلی گرما استفاده کرد زیرا حرارت زیادی تولید نمی کند.

شومینه الکلی مدرن

شومینه برقی

شومینه برقی یکی از انواع شومینه است که منبع تامین گرمایش آن از طریق انرژی برق تامین می شود. برای رسیدن به تعادل دمایی در محیط، می‌ توان حرارت شومینه برقی را تنظیم کرد. نصب این نوع شومینه از انواع دیگر راحت‌ تر است. همچنین مقرون به صرفه نیز هستند و از اتلاف انرژی جلوگیری می‌کنند.

شومینه برقی برخلاف انواع دیگر به نگهداری و تعمیر احتیاج زیادی ندارد و به هیچ وجه دود و گازهای سمی تولید نمی کند. انواع مختلف شومینه برقی عبارتند از: دیواری، زمینی و ستونی. هر یک از این مدل های مختلف شومینه برقی را می توانید نسبت به دکوراسیون داخلی خانه انتخاب کنید.

 

شومینه برقی

مزایای شومینه برقی

نصب فوق‌ العاده راحتی دارد و نیازی نیست از دود کش و وسایل جانبی دیگر مثل شیلنگ گاز و غیره استفاده کنید. تنوع بالا در طرح و اندازه باعث شده که به سادگی برای فضاهایی با ابعاد و مساحت کوچک و بزرگ، شومینه برقی تهیه کنید. اکثر شومینه‌ های برقی سیستم کنترل از راه دور دارند.

با استفاده از این آپشن شما به راحتی می‌توانید در هر قسمت از خانه که بودید با فشار دادن دکمه های کنترل شومینه را خاموش یا روشن کرده و میزان حرارت آن را کم یا زیاد کنید. عملکرد شومینه برقی به گونه ای است که نسبت به انواع دیگر عمری طولانی دارد.

در ساختار این نوع شومینه از سوخت هایی مثل چوب، گاز و غیره استفاده نشده و همین دلیل عمر طولانی شومینه برقی می باشد. مزیت دیگر شومینه برقی این است که به دلیل نداشتن دودکش تمای گرمای تولید شده وارد محیط اطراف می‌ کند و تمام انرژی برق دریافتی به گرما تبدیل شده و هدر نمی رود.

 

شومینه سنگی مدرن

 

معایب شومینه برقی

یکی از معایب شومینه برقی است که به دلیل روشن بودن مداوم آن در فصل‌ های سرد سال هزینه برق مصرفی، به شدت بالا خواهد رفت. در مقایسه با هزینه چوب یا گاز ممکن است کمتر یا بیشتر شود. البته این موضوع بستگی به تنظیم درجه حرارت شومینه دارد.

در دمای خیلی بالاتر مسلما مصرف برق بیشتر خواهد شد.‌ بهتر است دما را طوری تنظیم کنید که حدود 700 الی 800 وات در ساعت برق مصرف شود. درست است که انواع دیگر شومینه مشکلاتی از قبیل دود کردن، گرفتگی دودکش، نشت گاز و غیره دارند اما شومینه برقی نیز کاملا بی خطر نیست.

اتصالات برقی آن را هر چند وقت یکبار باید چک کنید زیرا در صورت بروز مشکل خطر برق گرفتگی وجود دارد. یکی دیگر از عیب های شومینه برقی نداشتن حس واقعی آتش است.‌ دیگر نمی توان کنار این شومینه نشست و از سوختن آتش و نگاه کردن به آن لذت برد. شاید دلیل گرایش مردم به خرید شومینه‌های سنتی همین مورد باشد.

 

شومینه دیواری

ساختار شومینه دیواری به نحوی است که درون دیوار قرار می گیرد و با تولید حرارت، باعث گرم شدن محیط اطراف می شود. شومینه دیواری بر اساس شکل ظاهری، نوع سوخت مصرف به چند مدل تقسیم می‌شوند. مدل دیواری به دلیل امکان نصب روی دیوار برای آپارتمان ها و خانه های کوچک بسیار مناسب است.

جنس شومینه دیواری معمولا از فولاد یا چدن است. تنوع زیاد در مدل و طرح و اندازه این نوع شومینه باعث شده طرفداران زیادی داشته باشد. در ادامه شما را با انواع مختلف شومینه دیواری آشنا می کنیم.

 

شومینه دیواری

شومینه دیواری الکل سوز

در این شومینه از اتانول به عنوان سوخت استفاده می‌شود. نیازی به دودکش ندارد و به راحتی نصب می شود. شومینه دیواری الکلی هیچ دوده ای تولید نمی کند و بسیار تمیز و بی بو می باشد. گرمای تولید شده این نوع شومینه از انواع دیگر کمتر است اما تنوع زیاد آن در طرح و سایز، باعث شده که برای هر بودجه و دکوراسیونی گزینه مناسبی باشد.‌

 

 شومینه دیواری گازی

حرارت شومینه دیواری گازی بسیار بالاتر از مدل های دیگر است و مانند شومینه چوبی دوده تولید نمی کند. استفاده از این نوع شومینه از لحاظ هزینه سوخت مصرفی از انواع دیگر کمتر است. همچنین نصب راحتی دارد و حتما باید از دودکش استفاده شود زیرا هنگام سوختن گاز، مونوکسید کربن و دی اکسید کربن باید از محیط خانه توسط دودکش خارج شوند.

 

شومینه های دیواری

شومینه دیواری ژلی

یکی از انواع دیگر شومینه دیواری که طرفداران کمتری نسبت به انواع دیگر دارد، شومینه دیوار ژلی است. این شومینه حرارت کمتری ایجاد می کند. برای ایجاد حرارت در این شومینه از سوخت ژل که درون قوطی به فروش می رسد، استفاده می‌شود. سوخت ژلی از بقیه سوخت ها گران تر است. هنگام نصب شومینه دیواری ژلی هیچ نیازی به اتصالات برق، دودکش یا لوله ای نیست.

 

انواع شومینه دیواری

 

شومینه دیواری برقی

شومینه برقی برای تولید حرارت و فنرهایی که داخل آن تعبیه شده از انرژی برق استفاده می کند. میزان گرمای این نوع شومینه را می‌توانید روی درجه کم یا زیاد تنظیم کنید و دمای محیط را به تعادل برسانید. یکی از مزایای مهم و جالب شومینه دیواری برقی این است که دارای سیستم کنترل از راه دور می باشد و در هر نقطه ای که باشید می توانید با کنترل از راه دور، دمای شومینه را کنترل کنید و یا آن را خاموش و روشن نمایید.

 

شومینه هیزمی

شومینه دیواری هیزمی

این نوع شومینه یکی از مدل های قدیمی اما پرطرفدار محسوب می‌ شوند. البته به تازگی انواع مدرن شومینه دیواری هیزمی نیز تولید می شود و برای زیباتر کردن دکوراسیون داخلی منازل کاربرد زیادی دارد. بزرگ ترین عیب این شومینه نگهداری سخت و هزینه بالای آن برای تامین سوخت است. به علاوه این که سوخت چوب دوده زیادی تولید می کند و باعث کثیف شدن فضای خانه می شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *