شومینه

تبدیل شومینه به بخاری؛ {وسایل لازم و مراحل انجام کار}

تبدیل شومینه به بخاری

برای تبدیل شومینه به بخاری به تمام اجزای ساختار شومینه مانند هیزم، مشعل، آتشدان، گارد و … احتیاج دارید. برای این کار باید مراحلی مانند بررسی کارکرد و سلامت دودکش، لوله کشی گاز، اتصال انشعاب لوله گاز به محل لوله کشی شومینه، فندک و مشعل آن را انجام دهید. برای حفظ امنیت کار و بهره وری بالاتر گرمایش دستگاه بهتر است از فردی متخصص کمک بگیرید.

وسایل لازم برای تبدیل شومینه هیزمی به بخاری

با سرد شدن هوا عده ای از افراد با خرید شومینه برقی یا گازی فضای خانه خود را گرم می کنند. در مقابل، عده ای شومینه های هیزمی را انتخاب می کنند. مشکل اصلی این مدل شومینه ها دوده و کثیفی حاصل از آن در فضای خانه است. اما خوشبختانه این مشکل با تبدیل این مدل شومینه ها به بخاری قابل حل است. وسایل مورد نیاز برای تبدیل شومینه های هیزمی به بخاری عبارت است از:

  • هیزم شومینه (سنگ، شیشه یا آجرهای نسوز) برای انتقال حرارت به محیط
  • لوله اصلی شومینه جهت انتقال گاز به مشعل
  • مشعل برای پخش کردن شعله
  • آتشدان جهت نگهداری هیزم در کنار شومینه
  • گارد شومینه قطعه ای مقابل هیزم و آتشدان برای ایمنی بیشتر
  • فندک مخصوص شامل ترموکوپل و چینی جرقه زن جهت ایجاد جرقه
  • لوله شمعک برای هدایت گاز به شمعک
  • دودکش

نحوه تبدیل انواع شومینه به بخاری

نحوه تبدیل انواع شومینه به بخاری

اگر بخواهید برای تبدیل شومینه به بخاری اقدام کنید با تهیه لوازم ذکر شده و انجام مراحلی مانند لوله کشی گاز، اتصال شیر گاز به فندک و اجزای آن و در نهایت اتصال انشعاب گاز به مشعل امکانپذیر است. مراحل ذکر شده برای تبدیل شومینه های هیزمی به بخاری است. برای انواع دیگر این وسیله گرمایشی مانند از جمله شومینه برقی سه بعدی، دو طرفه، ایستاده یا دیگر مدل های آن این تبدیل امکانپذیر نیست.

تخلیه و تمیزکاری

شومینه را تخلیه و از هر نوع زباله ای پاکسازی کنید. هیزم های موجود در شومینه را بررسی کنید و در صورت نیاز به تعمیر یا بازسازی اقدامات لازم را انجام دهید.

لوله کشی گاز

در این مرحله باید یک خط گاز به شومینه وصل کنید. رعایت ضوابط و استانداردهای انجام کار برای امنیت عملکرد دستگاه ضروری است. اگر دانش کافی درباره این حوزه ندارید بهتر است از کارشناسی مجرب کمک بگیرید.

اتصال انشعاب لوله گاز و هدایت آن به شومینه

در این مرحله باید از لوله گاز اصلی انشعابی به محل لوله کشی شومینه متصل کنید. در ادامه، گاز را با استفاده از یک لوله مسی کوچک به بخش فندک، ترموکوپل و شمعک هدایت کنید.

اطمینان از سلامت دودکش

در این مرحله باید دودکش را بررسی کنید و تمام رسوبات و آلودگی های آن را تمیز نمایید. مطمئن شوید شکافی در اتصالات آن وجود ندارد. در صورت مشاهده نشتی باید دودکشی جدید تهیه کنید. بهتر است برای انجام این مرحله از فردی متخصص در زمینه نصب بخاری کمک بگیرید.

روشن کردن بخاری

با انجام مراحل فوق تبدیل شومینه به بخاری انجام شده است. کافیست دستگاه را روشن کنید تا گرما از طریق هیزم های شومینه به محیط منتقل شود.

مزایای تبدیل شومینه های هیزمی به بخاری

مهم ترین مزیتی که تبدیل مدل های مختلف شومینه های هیزمی به بخاری در بر دارد، راندمان بالاتر گرمایش تولید شده است. چرا که در بخاری ایجاد شده به دلیل استفاده از گاز طبیعی بهره وری و تولید گرمای بیشتری حاصل می شود. (لازم به ذکر است در بین مدل های مختلف شومینه بیشترین راندمان گرمایش مربوط به انواع شومینه های برقی مانند شومینه برقی دو طرفه، شومینه برقی سه طرفه، ایستاده و … است.)

سایر مزایایی که از این تبدیل حاصل می شود عبارت است از:

  • امکان تنظیم دقیق تر میزان حرارت و دما وجود دارد.
  • دغدغه اتمام سوخت بخاری وجود ندارد؛ زیرا در اکثر مناطق گاز طبیعی در دسترس است.
  • با توجه به عدم تولید دود و خاکستر نیاز کمتری برای تمیز کردن فضای اطراف ایجاد می شود.
  • سوخت مصرفی بخاری سالم تر از شومینه هیزمی است و باعث ایجاد آسیب های محیطی ناشی از انتشار گازهای گلخانه ای جلوگیری نمی شود.

دلایل تبدیل شومینه هیزمی به بخاری

اولین و مهم ترین دلیلی که برای این تبدیل وجود دارد آسیبی است که جهت تهیه سوخت این مدل شومینه ها به طبیعت وارد می شود. برای استفاده از چوب در شومینه های هیزمی باید درختان قطع شوند و این موضوع همان آسیب به طبیعت است. از دیگر دلایل انجام این کار می توان به این موارد اشاره کرد:

  • شومینه های هیزمی دوده و کثیفی زیادی ایجاد می کنند.
  • گرمای این شومینه ها قابل کنترل نیست .
  • نیاز به نگهداری مرتب دارند.

هزینه تبدیل شومینه ها به بخاری گازی

هزینه تبدیل شومینه به بخاری به عوامل مختلفی از جمله وضعیت فنی شومینه، تغییرات ساختاری آن (تغییر در ابعاد یا مسیر لوله های دود)، کیفیت لوازم مورد استفاده (آتشدان، گارد، مشعل، هیزم و ترموکوبل) و فاصله محل انشعاب گاز تا شومینه بستگی دارد. برای تخمین دقیق هزینه این تبدیل بهتر است از متخصصین این حوزه مشاوره دریافت کنید.

در پایان، تبدیل شومینه به بخاری

با استفاده از وسایلی مانند گارد، مشعل، آتشدان، فندک، دودکش و لوله شمعک می توانید شومینه های هیزمی را به بخاری تبدیل کنید. این تبدیل شامل مراحلی چون لوله کشی گاز، اتصال شیر گاز به فندک و اجزای آن، بررسی سلامت دودکش و در نهایت اتصال انشعاب گاز به مشعل است. با توجه به اهمیت رعایت استانداردهای انجام کار، اگر دانش کافی در این زمینه ندارید از فردی کارشناس کمک بگیرید. این تبدیل مزایایی مانند کارایی بهتر گرمایش و کنترل دقیق تر حرارت دارد. ضمن آنکه از سوختی سالم تر برای تامین گرمایش استفاده می شود و به دلیل عدم انتشار دود و خاکستر در محیط نیاز به تمیز کاری مرتب فضای مورد نظر نیست.

سوال متداول

مراحل تبدیل شومینه هیزمی به بخاری چیست؟

لوله کشی گاز، اتصال شیر گاز به فندک و اجزای آن بررسی سلامت دودکش بررسی سلامت دودکش و در نهایت اتصال انشعاب گاز به مشعل از جمله مراحل انجام این کار هستند.

مزایای تبدیل شومینه هیزمی به بخاری گازی چیست؟

راندمان بالاتر گرمایش، کنترل دقیق تر حرارت، استفاده از سوختی سالم تر برای تامین گرمایش و عدم نیاز به تمیز کاری مرتب فضای مورد نظر به دلیل عدم انتشار دود و خاکستر در محیط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *