شومینه

 چگونه کف خانه را گرم کنیم؟ { جلوگیری از سرمای کف با 7 راهکار موثر}

چگونه کف خانه را گرم کنیم

چگونه کف خانه را گرم کنیم؟ در پاسخ به این سوال می توان به روش هایی چون تعبیه سیستم های گرمایش از کف، استفاده از کفپوش ها، عایق ها، کف ها یا سقف های کاذب اشاره کرد. هر چند در این شرایط استفاده از تجهیزات گرمایشی چون شومینه برقی، گازی و بخاری تا حدی وضعیت دمای خانه را بهبود می دهد، اما برای کاهش اتلاف انرژی و هدر رفت کمتر گرما استفاده از پوشش های ویژه کف ضرورت دارد.

روش های گرم کردن کف خانه
روش انواع
کفپوش چوب پنبه ای، وینیل، لمینت موکت، فرش و قالیچه فوم زیر فرش
اسپری فوم
سیستم های گرمایش از کف سیستم هیدرونیک اتصالات الکتریکی
عایق کاری کف خانه پشم سنگ عایق الاستومری
ایجاد لایه بین پی و کفپوش

 

کف کاذب
سقف کاذب

روش هایی برای جلوگیری از سرمای کف خانه

اگر ساکن خانه ای در طبقه اول هستید و یا ساکن طبقات بالایی که طبقه زیر شما خالی باشد، معمولا در زمستان سرمای بیشتری را تجربه می کنید. در این شرایط استفاده از شومینه های برقی دیواری برای گرمایش، که به عنوان یک المان دکوراتیو دیزاین داخلی خانه های کوچک محسوب می شود، و یا شومینه های معلق، دو طرفه، گازی خطی و … کاری از پیش نمی برد. تنها چاره کار استفاده از پوشش هایی در کف خانه است تا کل محیط به راحتی گرم شود.

1. استفاده از کفپوش

یکی از آسان ترین راهکارهای جلوگیری از سرمای کف خانه استفاده از کفپوش است. با توجه به بودجه ای که در نظر دارید می توانید انواع مختلف این کفپوش ها را خریداری کنید.

کفپوش چوب پنبه ای

کفپوش های چوب پنبه ای یا rock محصولاتی هستند که ساختار آنها متشکل از چندین بسته کوچک هوا است. چوب پنبه در ساختار این ماده مانند عایقی عمل می کند و مانع از خروج هوای گرم و ورود هوای سرد می شود. این کفپوش ها به صورت ورق یا کاشی در بازار وجود دارند و نصب آنها آسان است.

کفپوش لمینت

یک راهکار آسان دیگر در پاسخ به پرسش چگونه کف خانه را گرم کنیم استفاده از کفپوش های لمینت است. این کفپوش ها محصولاتی چند لایه هستند که در قسمت هسته آن تخته فیبر فشرده شده ای قرار دارد. کفپوش های لمینت عایق حرارت هستند و به واسطه ساختار چند لایه خود و فوم فشرده ای که زیر این کفپوش ها استفاده می شود به حفظ دمای محیط و جلوگیری از کاهش حرارت کمک می کنند.

کفپوش وینیل

کفپوش های وینیلی ورق های مقاومی در برابر رطوبت، تغییر رنگ و لک دار شدن هستند. این محصول به خودی خود خواص عایق ندارد؛ اما به واسطه پدهای زیر لایه ای متشکل از فوم یا چوب پنبه ترکیبی بادوام را ایجاد می کند که به عنوان یک عایق حرارتی عملکرد خوبی دارد. برخی از انواع این کفپوش ها از جمله کفپوش های لوکس وینیلی به تنهایی ساختار ایده ال تری برای گرم کردن کف خانه دارند.

موکت، ارزان ترین عایق حرارتی کف

موکت، ارزان ترین عایق حرارتی کف

چگونه کف خانه را گرم کنیم؟ موکت ها پرکاربردترین و ارزان ترین عایق های حرارتی محسوب می شوند. استفاده از آنها جهت پوشش فضا، صرف نظر از جنبه دکوراتیو، نقش موثری در جلوگیری از سرمای کف خانه و افزایش گرمای آن دارد.

این محصولات در انواع کبریتی، پرز بلند، طرح برجسته، نمدی و تافتینگ وجود دارند. اگر در مناطق سردسیر زندگی می کنید بهتر است خانه خود را با موکت های نمدی و یا نمدی دو لایه کفپوش کنید. در انتخاب رنگ این موکت ها به سراغ رنگ هایی بروید که حس گرما را به بیننده انتقال می دهند. زرد، نارنجی، بنفش و قرمز می توانند برخی از انتخاب های شما باشند.

فرش یا قالیچه

استفاده از فرش یا قالیچه جهت جلوگیری از سرمای کف خانه راهکاری است که از دیرباز وجود داشته است. حتما شما هم در فضاهای مختلف خانه از جمله اتاق خواب یا نشیمن تجربه استفاده از این محصول ها را دارید. رشته های بلند و ضخیم فرش یا قالیچه ها به خوبی از فضا در برابر سرمای زمستان محافظت می کند و مانع از دست رفتن گرمای آن می شود. گرچه هر کدام از این محصولات به تنهایی یک عایق موثر برای گرمایش کف هستند، اما استفاده از پدی پشمی یا فومی فشرده در زیر آنها، ضمن هدررفت کمتر گرما، به گرم تر شدن بیشتر فضا کمک می کند.

استفاده از فوم زیر فرش

استفاده از فوم زیر فرش

فوم های زیر فرش یکی دیگر از روش های کارآمد برای جلوگیری از اتلاف گرمای ساختمان در فصول سرد سال هستند. استفاده از این محصولات یکی از روش های ارزان قیمت عایق بندی حرارتی ساختمان می باشد.

2. اسپری فوم

این بار در پاسخ به پرسش “چگونه کف خانه را گرم کنیم” به یکی از روش های جدیدتر یعنی اسپری فوم اشاره می کنیم. اسپری های فوم محصولاتی شیمیایی هستند که به عنوان عایق حرارتی و صوتی و درزگیر انواع حفره استفاده می شوند. این محصول با استفاده از یک تفنگ به کف یا دیواره های خانه اسپری می گردد. فوم خارج شده از تفنگ عایقی موثر در مصالح ساختمان ایجاد می کند و مانع از هدررفت گرما می شود.

3. سیستم های گرمایش از کف ساختمان

ایجاد یک شبکه گرمایشی در کف یکی دیگر از راهکارهای جلوگیری از سرمای کف خانه است. با توجه به حس و حال خوب راه رفتن روی سطحی گرم، افراد زیادی استفاده از این سیستم ها را در اولویت اول قرار می دهند. با نصب این شبکه، گرما به طور همزمان به تمام اتاق ها می رود و دما به شکل موثرتری کنترل می شود. برای خانه های بزرگ، استفاده از گرمایش از کف به جای شومینه برقی یا شوفاژ، گزینه مناسبی است.

 ایجاد این شبکه ها به دو صورت است:

  • اتصالات الکتریکی (استفاده از کویل های سیمی که با الکتریسیته گرم می شوند.)
  • سیستم های هیدرونیک (تعبیه لوله هایی طویل و کم قطر که از آب گرم پر می شوند.)

اما کدام روش برای گرم کردن کف خانه بهتر است؟ در پاسخ باید به روش دوم اشاره کرد. گرچه گرمایش کف الکتریکی به لحاظ نصب تجهیزات هزینه های کمتری نسبت به گرمایش آب گرم دارد. اما با توجه به اینکه گرمای تولید شده در گرمایش کف آب گرم ماندگارتر است، صرف هزینه بیشتر برای راه اندازی این سیستم در بلند مدت اقتصادی تر خواهد بود.

4. عایق کاری کف خانه

عایق کاری ساختمان ها یک روش موثر برای جلوگیری از اتلاف انرژی در نتیجه نفوذ هوا از درزها است. برای گرم کردن کف خانه نیز می توان از عایق ها استفاده کرد. برخی از انواع این عایق ها شامل موارد زیر هستند.

پشم سنگ

پشم سنگ

پشم سنگ یکی از عایق های ارزان قیمت برای قرار دادن در لایه های کف ساختمان است. این محصول علاوه بر جلوگیری از نفوذ سرما به محیط ساختمان، به عنوان عایق صدا هم عمل می کند. نکته منفی استفاده از این عایق ها احتمال بروز مشکلات ریوی است که آن هم با توجه به دلیل بکارگیری این مواد در لایه های کف ساختمان چندان بالا نیست.

عایق های الاستومری

عایق های الاستومری

این عایق ها از انواع عایق های برودتی و حرارتی هستند که از متریال فوم سلول بسته ساخته می شوند. عایق های الاستومری رنگ مشکی دارند؛ مقاوم در برابر پارگی هستند؛ دوام آنها نسبت به سایر انواع عایق ها بیشتر است و نصب آسان تری دارند. استفاده از این محصولات برای جلوگیری از سرمای کف خانه در طبقه اول بسیار پرکاربرد است. تنها مشکل کاربری آنها رنگ سیاه عایق است که باید پس از نصب پوشانده شود.

5. ایجاد لایه بین پی و کفپوش

یکی دیگر از راهکارهای مناسب در پاسخ به پرسش “چگونه کف خانه را گرم کنیم” ایجاد لایه بین پی و کفپوش است. این لایه متریالی از جنس فوم، چوب پنبه، لاستیک و چند ماده عایق طبیعی دیگر است که روی پی ساختمان و زیر کفپوش تعبیه می شود. استفاده از این لایه هدررفت گرما و هزینه های مصرف انرژی را کاهش می دهد و به بهبود گرمایش سطح کمک می کند.

6. استفاده از کف کاذب

استفاده از کف کاذب

کف کاذب لایه ای است که روی کف اصلی ساختمان و با فاصله ای از آن قرار می گیرد. اجرای این روش شبیه به سیستم گرمایش از کف است و ظاهری یکپارچه به کف می دهد. تنها نقص کاربرد این عایق ها این است که استفاده آنها در ساختمان هایی که ساخت آنها تمام شده مناسب نیست. در این وضعیت استفاده از این عایق ها ضمن افزایش ضخامت کف، باعث ایراد در باز و بسته شدن در اتاق ها می شود.

7. سقف های کاذب، گرم کردن کف خانه بالای پارکینگ

استفاده از سقف های کاذب پارکینگ یکی از روش های کارآمد برای جلوگیری از سرمای کف خانه هایی است که در طبقه اول قرار دارند. در این شرایط کف ساختمان به دلیل اینکه به عنوان سقف پارکینگ واقع می شود، سرمای بالایی دارد. استفاده از سقفی با ضخامت زیاد روی سقف اصلی پارکینگ می تواند به عنوان یک عایق عمل کند و گرمای سطح را بهبود ببخشد.

در پایان، چگونه کف خانه را گرم کنیم؟

جلوگیری از سرمای کف خانه با روش های مختلفی چون استفاده از انواع کفپوش ها، عایق ها، سیستم های گرمایش از کف، کف کاذب و سقف های کاذب پارکینگ امکان پذیر است. چگونه کف خانه را گرم کنیم؟ اگر در طبقه اول ساختمان زندگی می کنید و مشکل سرد بودن کف به پارکینگ مربوط می شود، می توانید از سقف کاذب و یا عایق های الاستومری استفاده کنید. البته سایر روش ها هم بسته به بودجه شما راهکارهای موثری هستند. پیشنهاد می کنیم پیش از انتخاب بهترین راه حل مشاوره دریافت کنید. شما چه تجربه ای در این زمینه دارید؟

سوالات متداول گرم کردن کف منزل

کدام روش های گرم کردن کف خانه باید حین ساخت اجرا شوند؟

عایق های معدنی (پشم سنگ)، کف کاذب، گرمایش از کف باید در زمان ساخت منزل انجام شوند.

بهترین روش گرم کردن کف منازل بالای پیلوت یا طبقه اول چیست؟

در این شرایط ایجاد یک عایق نسبتا ضخیم مانند سقف کاذب روی پارکینگ و یا عایق های الاستومری از سرد شدن کف جلوگیری می کند

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *